Richard Forsshéll has been appointed new CEO of Brödernas

Brödernas meddelar idag ett ledarskapsskifte. Grundaren Joakim Wiklander överlämnar rodret och vd-skapet till Richard Forsshéll. Joakim kommer fortsätta bidra till företagets utveckling som aktiv styrelsemedlem.

Under Joakim Wiklanders dynamiska ledning har företaget på kort tid etablerat sig som den ledande aktören inom premiumburgarsegmentet med ca 80 restauranger runt om i Sverige. Hans entreprenörsanda och ledarskap har varit avgörande för Brödernas snabba tillväxt och starka marknadsposition. Den tillträdande VD:n, Richard Forsshéll kommer närmast som VD från Pizza Hut i Sverige och dessförinnan bland annat från Reitan Convenience och Tiger of Sweden.

Brödernas kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta och som grundare och största enskilda aktieägare kommer jag fortsätta vara djupt engagerad i företaget. Jag ser verkligen fram emot att vara en fortsatt stolt ambassadör och att bidra aktivt i styrelsearbetet”, säger Joakim Wiklander.

Richard Forsshéll har en lång bakgrund inom ledarskap och affärsutveckling. Richards karriär sträcker sig över flera sektorer, inklusive detaljhandel och kedjedrift, varav senaste fem åren inom restaurangbranschen. Under Richards ledning har Pizza Hut genomgått en betydande transformation inom koncept, digitalisering och varumärkesprofil, vilket resulterat i en växande kundbas och stärkt marknadsposition.

Jag är både stolt och entusiastisk över att få leda ett bolag som inte bara har definierat premiumburgarsegmentet, utan också under tider av global osäkerhet visat en imponerande förmåga att växa. Jag ser fram emot att bygga vidare på Brödernas fina prestationer tillsammans med bolagets 1500 dedikerade medarbetare”, säger Richard Forsshéll.

Ledarskiftet är ett naturligt steg i företagets utveckling, där man kombinerar grundarnas vision med nya perspektiv och erfarenheter för fortsatt tillväxt och framgång.

Efter en noggrann rekryteringsprocess tillsammans med styrelsen, är vi nu glada att välkomna Richard Forsshéll, en ledare med exceptionella kvaliteter och branscherfarenheter, egenskaper viktiga för att navigera nästa tillväxtfas”, tillägger Anders Ehrling, ordförande Brödernas.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Joakim Wiklander, VD Brödernas: +46 761 66 96 56
Anders Ehrling, ordförande Brödernas: +46 706 64 19 37
Mattias Letmark, Partner Litorina: +46 707 57 54 09

 

 

Brödernas debuterade på den svenska restaurangscenen år 2018, med en brinnande passion för att skapa en hamburgerrestaurang som inte bara möter, utan överträffar, gästernas förväntningar på både mat och service. Vår resa som började med en enda restaurang, har på kort tid vuxit till en framstående kedja med över 80 etableringar, inklusive två i Spanien. Idag är vi stolta över vårt talangfulla och dedikerade team på cirka 1500 medarbetare som etablerat Brödernas som en av Sveriges mest framstående kedjor inom Fast Casual Dining, specialiserade på premiumhamburgare serverade i restauranger med trevlig och mysig atmosfär där alla skall känna sig välkomna.

Litorina, grundat 1998, investerar i nischade marknadsledande företag med huvudkontor i Norden. Litorina samarbetar med ledningsgrupper och entreprenörer som vill ta sina företag till sin fulla potential. Litorina har som mål att bygga större, bättre och mer hållbara företag genom att bidra med relevant erfarenhet, kunskap, passion och resurser för att accelerera tillväxten.